طراحی سایت اصفهان | سئو | مدیریت شبکه های اجتماعی | تولید محتوا | طراحی لوگو | طراحی گرافیک

طراحی سایت

نگاه کلی به طراحی سایت

فهرست مطالب

در دهکده جهانی امروز، تمام آدم‌های کره خاکی به وسیله اینترنت باهم در ارتباط هستند. امروزه در لحظه و بدون درنگ می‌توانید با سراسر دنیا ارتباط برقرار کنید. با رواج اینترنت، نیاز به استفاده از روش‌های جدید برای کسب و کارهای تجاری نیز لازم شد. نیاز به روش‌های جدید بازاریابی در اینترنتی اصطلاح دیجیتال مارکتینگ را ایجاد کرد. یکی از ابزار دیجیتال مارکتینگ استفاده از وب‌سایت‌ها یا درگاه اینترنتی است. شما با یک جستجو ساده در گوگل انواع وب‌سایت‌های تجاری مشاهده می‌کنید که در تلاش‌اند محصولات و خدمات خود را به شما عرضه کنند. یکی از نکات مهم برای اینکه سایت پر‌بازدیدی داشته باشید؛ استفاده از طراحی سایت مناسب و جذاب است. تا مخاطب به وسیله آن بتواند به آسانی به تمام اطلاعات موردنیاز خود برسد.
قبل از معرفی طراحی سایت لازم است تا به تفسیر کلمه وب یا سایت بپردازیم.

وب

وب: یا عبارت (World Wide Web) معادل فارسی آن ” شبکه جهانی” است و با اختصار www در ابتدای آدرس وب‌سایت‌ها شناخته می‌شود. این در واقع همان اینترنت است که به کمک یک مرورگر و با اتصال به نت، می‌توانیم از اطلاعات درون آن استفاده کنیم.

درباره ی طراحی سایت:

طراحی سایت یا (Web Desing): مراحل ایجاد یک سایت و طراحی آن در پایگاه اینترنتی است. و در آن خدمات و محصولات خاصی عرضه می‌شود. طراح سایت تلاش می‌کند تا با استفاده از متن، عکس، در قالب‌های نمایشی جلوه سایت را افزایش دهد. و با ساخت بخش‌ها منوهای مناسب دسترسی مخاطب را به اطلاعات مورد نیازش راحت‌تر کند. در واقع طراحی سایت یکی از مهم‌ترین فنون در بازدید بیشتر سایت است.

طراحی سایت

انواع سایت

سایت‌ها بر اساس کاربرد و نوع برنامه‌نویسی به چند دسته تقسیم می‌شوند که عبارت است از:

سایت‌های ایستا یا ثابت (Static Website)

سایت‌ها ثابت یک‌بار طراحی و اطلاعات مورد نیاز در داخل آن‌ها درج می‌شود. زبان برنامه‌نویسی آن غالباً HTML و Java Script و در نوع پشرفته‌تر CSS است.
از آنجا که حجم کمتری از کد در طراحی سایت‌های ثابت استفاده می‌شود سرعت بارگذاری بالایی دارند. همین نکته باعث خوانایی بیشتر سایت توسط ربات‌های جستجوگر می‌شود. سایت‌های ثابت قیمت طراحی پایین‌تری را نیز نسبت به سایر سایت‌ها دارند.
در این نوع از سایت‌ها امکان تغییر توسط افراد عادی وجود ندارد. این کار امنیت آن را افزایش می‌دهد؛ اما ازآن طرفی امکان به‌روزرسانی سایت تنها در انحصار طراحان آن قرار داد. بهتر است سایت‌های ثابت حداقل دو بار در سال محتوای خود را به‌روزرسانی کند.

سایت‌های پویا (Dynamic Website)

برخلاف سایت‌های ثابت، محتوای سایت‌های پویا بعد از طراحی محتوای سایت توسط افراد دیگر قابل تغییر است. غالب زبان برنامه‌نویسی سایت‌های پویا از زبان‌های ASP، ASP.Net و PHP استفاده می‌شود. از زبان‌های کمکی CSS و Silver light یا Ajax برای ایجاد قابلیت‌های نیز در این سایت‌ها کاربرد دارد.
معمولاً در سایت‌های پویا جلوه‌های سایت کم است. چون طراح نسبت به محل قرار گرفتن و اندازه دقیق متون و تصاویر و سایر عناصری اطلاع دقیقی ندارد. و باید همه حالات را در نظر بگیرد.
بارگذاری این مدل از سایت نسبت به سایت‌های ثابت طولانی‌تر است. بنابراین به شرکت‌های توصیه می‌شود، بیش از دو بار در سال به‌روزرسانی محتوای داشته باشند.

پرتال‌ها (Portal)

پرتال مجموعه چند سایت پویا است. این سایت‌‌ها در راستای هدفی خاصی کنار هم قرار گرفته‌اند. و تمام ویژگی‌های یک سایت پویا نیز در آن صدق می‌کند. برای مثال یک سایت پرتال خبری تشکیل شده چند سایت داینامیک است.

سایت‌های متحرک استاتیک و نیمه داینامیک (Static and Dynamic Flash Website)

سایت‌های فلش یا متحرک دو نوع استاتیک و نیمه داینامیک هستند. این سایت‌ها توسط نرم‌افزارهای خاصی ایجاد می‌شوند. در برخی موارد از XML یا Action Script برای ایجاد قابلیت‌های تغییر یا هوشمندی در این سایت‌ها استفاده می‌شود.
جذابیت سایت‌های فلش بخاطر استفاده از گرافیک حرفه‌‌ای و انیمیشن‌های جذاب بالاست. اما این سایت های معایبی نیز دارد. ربات‌های جستجوگر اطلاعات سایت‌های فلش را نمی‌خواند و همچنین سرعت بارگذاری آن بسیار پایین است. سایت‌های فلش بیشتر برای و گروه‌ها یا شرکت‌ها و سازمان‌هایی مناسب است که نیاز به تبلیغات ندارند و مانند خوانندگان، بازیگران، هتل‌های معروف ….

سایت‌های دارای مدیریت محتوا

این سایت ها با مخففCMS مخفف عبارت (Content Management Systems)مشهورند. وب‌سایت‌هایی از نوع پرتال‌ها یا سایت‌های پویا هستند که برای هدفی خاص توسط طراحان حرفه‌ای ایجاد می‌شوند.
طراحی سایت‌های CMS مانند یک خط تولید محصول است. از آنجا که طراح باید نمونه‌های محدودی را به صورت انبوه تولید کند سعی در رعایت تمام اصول امنیتی، گرافیکی، موارد مربوط به رنکینگ و امتیاز موتورهای جستجو و سایر موارد مؤثر می‌کند.
تمام مزایا و معایب مربوط به سایت‌های پویا در مورد سایت‌های مجهز به سیستم مدیریت محتوا صدق می‌کند.

مراحل طراحی سایت

مراحل طراحی سایت:

مهم‌ترین مراحل طراحی وب عبارت‌اند از:

تحقیق و جمع‌آوری اطلاعات

در مرحله تحقیق گزینه‌های زیر را باید مدنظر قرار دهید
1- مشتریان و مخاطبین سایت چه کسانی هستند.
2- بررسی رقبا: رقبا از چه ابزاری برای پیش برد اهداف خود استفاده کرده‌اند.
3- بودجه: هزینه که برای طراحی سایت لازم است. ال تأثیر زیادی در کیفیت طراحی آن دارد.

برنامه‌ریزی

شما در طول مرحله برنامه‌ریزی می‌توانید از راهکارهای برای بهینه‌سازی و سئو سایت استفاده کنید آن را طراحی و بازنگری می‌کنید.

طراحی گرافیک سایت

برای اینکه یک سایت حرفه‌ای داشته باشید، در مرحله اول باید ویترین ظاهری آن مشتری را جلب کند. مرحله دوم ایجاد یک نقشه راه مناسب است. در این نقشه باید تمام نیازها و خواسته‌های که از سایت انتظار دارند تهیه و شناسایی شود.

کد نویسی

در این مرحله با توجه به نوع سایت، روش‌های مختلفی وجود دارد. سیستم‌های طراحی از پیش تعیین شده‌اند، مانند ورد پرس یا به وسیله زبان‌های برنامه‌نویسی اختصاصی که از صفر تا صد، طراحی نمایید. تصمیم‌گیری در مورداستفاده از هر کدام از روش‌های، بستگی به بودجه‌ای دارد که متقاضی قصد دارد صرف طراحی سایت خود کند.

راه‌اندازی

در مرحله آخر برای راه‌اندازی سایت شما یک فضایی به اسم‌ هاست یا سرور باید خریداری نمایید. حجم هاست بستگی میزان ورود محتوا به وب‌سایت مورد نظر دارد. دامنه سایت آدرس اینترنتی منحصر به فرد برای وب‌سایت است. معمولا از نام سایت انتخاب می‌شود ویا با توجه به نوع فعالیت سایت یک اسم خاص انتخاب می‌کنند. که حتی می‌تواند تبدیل به یک برند شود.

مهارت و دانش مورد نیاز برای طراحی سایت

  • آشنایی زبان‌های برنامه‌نویسی
  • تسلط بر اینترنت و مفاهیم وب و همچنین آشنایی با نرم‌افزارهای مربوطه
  • خلاقیت و ابتکار در کار
  • داشتن درک درستی از قوانین و دستورالعمل‌های اینترنتی برای دسترسی به وب‌سایت
  • به روز بودن و آگاهی داشتن از آخرین تغییرات تکنولوژی و نرم‌افزاری
  • توانایی کار با ابزاری مانند اسکنرها و تجهیزات دیجیتال صوتی و تصویری

در پایان:

در این مقاله تلاش شد تا شما را با مفهوم کلی طراحی سایت آشنا کنیم. اگر شما نیز برای ارائه خدمات در فکر راه اندازی سایت هستید. و یا سایت شما نیاز به ارتقا و به‌روزرسانی دارد؛ آژانس دیجیتال مارکتینگ پینار با چندین ساله سابقه کار در این زمینه می‌تواند شما را یاری کند. آژانس تبلیغاتی پینار در زمینه بازاریابی اینترنتی مانند سئو، طراحی سایت، اینستاگرام مارکتینگ و طراحی و گرافیک با بهره‌گیری ازنیروهای متخصص فعال است.

منابع

1- سایت ویکی‌پدیا
2-سایت آتاگو

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید