طراحی سایت اصفهان | سئو | مدیریت شبکه های اجتماعی | تولید محتوا | طراحی لوگو | طراحی گرافیک

گوگل سرچ کنسول

ابزار گوگل سرچ کنسول

  • سئو
  • ابزار گوگل سرچ کنسول

فهرست مطالب

یکی از اصول اصلی مهم هر کسب‌وکار تسلط و تحلیل بر وضعیت آن حرفه است. تا به‌وسیله آن میزان سود و زیان خود را متوجه و برای پیشرفت آن برنامه‌ریزی کنید. در دنیایی دیجیتال مارکتینگ ایجاد سایت برای تجارت خود یکی از ابزارهای معرفی و گسترش کسب‌وکار است. اما چگونه باید بفهمید که فعالیت در سایت چه‌میزان شما را به اهدافتان نزدیک کرده است؟ گوگل با ایجاد ابزاری به نام کنسول جستجوی گوگل تا حدودی شما را در این زمینه راهنمایی می‌کند. سرچ کنسول علاوه بر نشان دادن وضعیت فعلی سایت یک از ابزارهای است که در پیشبرد اهداف سئو سایت سودمند است. به قول معرف دست راست سئو کاران گوگل سرچ کنسول است.

گوگل سرچ کنسول چیست؟

کمپانی گوگل در تاریخ 20 مه 2015 ابزاری رایگان به نام وبمستر گوگل  Google Webmaster Tools را به دنیا معرفی کرد. تا به‌وسیله آن دارندی هر سایت یا سئو کار آن بتواند سایت خود را در نتایج گوگل ارزیابی کند و عیب‌های احتمالی سایت را رفع نماید. اما در ژانویه 2018 این نسخه به‌روزرسانی و با نام گوگل سرچ کنسول  Google Search Console قوی‌تر قبل در‌دسترس دارندگان سایت قرار گرفت.

نحوه کار با گوگل سرچ کنسول

قبل شروع شما باید با استفاده از حساب کاربری گوگل (gmail) سایت موردنظر را در گوگل سرچ کنسول وارد کنید. پس از ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول شما می‌توانید با تحلیل آمار وب‌سایت پرداخت و از چگونگی عملکرد آن آگاه شوید.

گوگل سرچ کنسول

ابزار کاربردی گوگل سرچ کنسول در قسمت چپ صفحه قرار گرفته است که از بالا عبارتند از

Overview

کلیات: در این قسمت با بررسی اجمالی تمام بخش‌های اساسی سرچ کنسول می‌پردازد. این بخش با بررسی کلی در چهار بخش اصلی سرچ کنسول (Performance) (Indexing) (Experience) (Enhancements) خلاصه از وضعیت سایت در اختیار ما قرار می‌دهد.

Performance

کارایی این قسمت اصلی‌ترین بخش گوگل سرچ کنسول است. شما با تسلط بر روی آن روند رشد و پیشرفت سایت خود را چک می‌کنید. و با استفاده از ابزار این قسمت می‌توانید برای رشد نرخ بازدید سایت برنامه‌ریزی انجام دهید. در قسمت بالا نمودار اصلی است که چهار گزینه Impression ،Click ،CTR ، Position قرار دارد. و موضوعات در قسمت پایین نمایش داده است.

  • Total clicksیا تعداد کلیک: در این قسمت تعداد نفراتی که پس از مشاهده وارد سایت می‌شوند را نشان می‌دهد.
  • Total impressionsیا تعداد نمایش: در این قسمت تعداد نمایش سایت در نتایج جستجوی کاربران گوگل را نشان می‌دهد.
  • Average CTR یا نرخ کلیک: در این قسمت درصد میزان کلیک را نشان می‌دهد. از طریق تقسیم تعداد کلیک بر تعداد نمایش به دست می‌آید.
  • Avarege positon: جایگاه صفحه‌های سایت شما در نتایج جستجوی گوگل نمایش می‌دهد. اگر زیر 10 باشد به معنی این است که شما در صفحه اول جستجوی گوگل قرار دارید.

در قسمت پایین صفحه وضعیت نمایش‌ها نمودار بر اساس (Query) کلمات و عبارت‌های کلیدی، (Pages) آدرس صفحات مختلف سایت، (Countries) کشورهای مختلف (Dvices) وضعیت نمایش درگوشی، تبلت و رایانه، (Search Apperance) ظاهر جستجو ویژگی خاص نتیجه جستجو (Datas) که در بر اساس تاریخ میزان نمایش و نرخ کلیک و رتبه سایت را ارزیابی می‌کند.

گوگل سرچ کنسول

URL inspection

بررسی آدرس اینترنتی در این قسمت شما می‌توانید وضعیت هر لینک را به‌صورت جداگانه بررسی کنید. درصورت اخطار یا خطا در ایندکس علت آن را در همین صفحه می توانید بررسی و رفع کنید. درصورتی‌که لینکی توسط گوگل ایندکس نشده باشد امکان درخواست ایندکس آن را در این صفخه وجود دارد. برای ایندکس بعد از واردکردن آدرس لینک در قسمت جستجو با زدن عبارت Rauest indexing را بزنید. گوگل صفحه موردنظر را بررسی می‌کند. آیا مطابق با قوانین گوگل است، سرعت آن مناسب است و یا اینکه برای گوشی‌های موبایل بهینه‌سازی شده است یا خیر و پس از تست تیک سبز رنگ مبنی بر ثبت درخواست شما نمایش می‌دهد.

Index

بخش ایندکس یکی از بخش‌های اصلی سرچ کنسول گوگل است که خود از سه بخش کوچک‌تر به نام‌های coverage و site map‌ و Removals  تشکیل‌شده است. در این قسمت مشکلات و خطاهای سایت را پس از ایندکس به‌صورت جزی‌تر نمایش می‌دهد.

  • pages در این بخش خطاها و پیغام صفحات سایت را بررسی می‌کند و در دو بخش indexed و not indexed نمایش می‌دهد. شما می‌توانید نوع خطاهای صفحه‌ها را مشاهده کنید. درصورت رفع خطا درهمین صفحه مجدد درخواست بررسی صفحه را ارسال کنید.
  • Sitemaps این قسمت شما باید آدرس نقشه سایت خود را قرار دهید. این کار به ایندکس سریع صفحات شما پس از انتشار کمک بسیاری می‌کند. با ایجاد هر صفحه جدید یا ویرایش هر صفحه گزارش آن در این صفحه درج می‌شود و گوگل سریع‌تر از به‌روزرسانی صفحات شما باخبر می‌شود و آن را زودتر ایندکس می‌کند.
  • Removals در این قسمت صفحاتی را که شما نمی‌خواهید گوگل ایندکس کند قرار می‌گیرد.

Experience

در این بخش تجربه کاربری سایت در سرچ کنسول را نمایش می‌دهد. در سه بخش زیر است

  • Page Experience: تجربهٔ کاربران و تعامل آن‌ها با یک صفحه وب‌سایت را بررسی می‌کند در این قسمت شما تعداد صفحات باتجربه کاربری خوب و بد سایت را در نمودار نمایش می‌دهد. شما می‌توانید صفحاتی که کاربران ارتباط بهتری با آن دارند را ویرایش کنید تا جذاب‌تر شود و مخاطب بیشتری جذب کند.
  • Core Web Vitals: در این بخش گزارش سرعت لود شدن صفحات سایت شما در دسکتاپ و نسخه موبایل را نشان می‌دهد. این صفحه به نام علائم حیاتی هسته سایت نیز معروف است.
  • Mobile Usability: امروزه تعداد کاربرانی که با گوشی همراه وارد صفحات اینترنت می‌شوند بسیار زیاد شده است؛ بنابراین این موضوع برای گوگل اهمیت دارد که صفحات وب‌سایت شما برای صفحات موبایل قابل‌نمایش باشد و یکی از نکات مهم برای سئو سایت به‌حساب می‌آید. در این قسمت نیز در صورت رفع خطا می‌توانید مجدد درخواست بررسی صفحه را برای گوگل ارسال کنید.
گوگل سرچ کنسول

Enhancements

در سرچ کنسول جدید بخش Enhancements شامل بخش Breadcrumbs و Sitelinks searchbox است. این بخش مناسب برای سایت‌های فروشگاهی و فروش آنلاین است.

  • Breadcrumbs: در این قسمت عملکرد فروش محصولات را از طریق گوگل نمایش می‌دهد. وضعیت محصولات و کالاهای را در نمودار نمایش می‌دهد و در صورت وجود هر نوع خطایی باید بررسی و رفع شود.
  • Sitelinks searchbox: این قسمت مناسب کسانی است که از زبان نشان‌گذاری markup استفاده می‌کنند. وقتی شما در سایت فروشگاهی خود منوی جستجو قرار می‌دهید. شما می‌توانید آمار جستجوی درون سایت خود، و تمام گزارش مرتبط با آن را مشاهده کنید؛ و در صورت بروز خطا آن را رفع کنید.

این بخش برای کسانی مناسب است که از زبان‌های نشانه‌گذاری مورداستفاده sitelinks searchbox است. شما زمانی که از نشانه‌گذاری markup استفاده می‌کنید گوگل یک کادر برای جستجو را برای وب‌سایتتان ایجاد می‌کند تا کاربران بتوانند عنوان چیزی که می‌خواهند در آن جستجو کنند. عنوان‌هایی که کاربران در این کادر جستجو می‌کنند، از محتوا و مطالب خود گوگل انتخاب می‌شود.

 Security & Manual Actions

این بخش دارای دو قسمت Manual Actions, Security issues است،

  • Manual action: در این بخش گزارش‌هایی از تخلف، از قوانین گوگل را نشان می‌دهد. معمولاً این گزارش‌ها و خطاهای انسانی و به‌صورت دستی دربارهٔ سایت‌ها اعمال می‌شود. درصورتی‌که در این قسمت اخطاری دریافت کردید حتماً آن را بررسی و رفع کنید و مجدد درخواست بررسی برای گوگل ارسال کنید.
  • Security issues :این بخش مربوط به گزارش‌های امنیتی وب‌سایت شما است. اگر وب‌سایت شما با مشکلاتی مثل هک شدن شامل حملات محتوایی و یا URL، آلوده به بدافزارهایی مثل حملات SQL، پیکربندی سرور، حملات کدی، گزارشی از آن را دریافت می‌کنید.

Links

به کمک این بخش می‌توانید گزارش‌هایی از لینک‌سازی‌های داخلی و خارجی سایت خود را مشاهده کنید. لیست لینک‌های که سایت‌های دیگر به صفحات شما لینک زده‌اند و همچین لیست ‌لینک‌های‌داخلی خود را نیز می‌توانید مشاهد می‌کنید.

Settings

بخش تنظیمات گوگل سرچ کنسول است. بخش حساسی است شما می‌توانید دامنه خود را از گوگل حذف کنید و یا دامنه جدید اضافه کنید. می‌توانید دسترسی گوگل سرچ کنسول سایت را در اختیار کاربران دیگر قرار دهید و سطح آن را تنظیم کنید.

Submit feedback

این بخش قسمت ارتباطات و انتقال پیشنهادها و نظرات به گوگل سرچ کنسول است

در پایان

در پایان تسلط کامل بر روی سرچ کنسول به شما کمک می‌کند تا برای بالا بردن نرخ بازید سایت خود برنامه‌ریزی کنید. درصورتی‌که مانند بسیاری از شرکت‌های تجاری فرصت و یا زمان آن را ندارید که بر روی محتوای سایت خود برنامه‌ریزی کنید. از همکاری از تیم متخصص تولید محتوا و کارشناسان سئو در آژانس دیجیتال مارکتینگ پینار استفاده کنید. این تیم متخصص به شما کمک می‌کند تا سایت شما رتبه بهتری در نتایج جستجوی گوگل داشته باشد.

منابع:

1- سایت ویکی پدیا
2-سایت ویرگول

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید