طراحی سایت اصفهان | سئو | مدیریت شبکه های اجتماعی | تولید محتوا | طراحی لوگو | طراحی گرافیک

تعریف هاست

نقش هاست در طراحی سایت چیست؟

فهرست مطالب

وقتی برای طراحی سایت به شرکت‌ها و آژانس‌های دیجیتال مارکتینگ مراجعه می‌کنید و درباره قیمت طراحی سایت پرس‌وجو می‌کنید معمولاً هزینه‌های متفاوتی به شما ارائه می‌دهند. این تفاوت قیمت به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهم‌ترین‌ها آن می‌توان به 1- تفاوت در نوع طراحی سایت اشاره کرد اینکه سایت شما با قالب آماده تهیه شود یا از صفر با زبان‌های کد نویسی پیاده شود تفاوت قیمت زیادی را به وجود می‌آورد. 2- مهارت طراح سایت سابقه و تجربه کاری نه تنها در حوزه طراحی سایت بلکه در همه فعالیت‌های تفاوت قیمت به وجود می‌آورد. 3- دلیل سوم امکانات است که برای سایت نظر دارید. یکی از این موارد به اینکه شما چه حجم‌ هاست چه نوع دامنه برای سایت خود انتخاب می‌کنید و یا سئو و پشتیبانی محتوا نیاز دارید یا خیر نیز در هزینه‌ها مؤثر است. ffff

شما می‌توانید با دریافت مشاوره از آژانس دیجیتال مارکتینگ پینار نسبت به این مسائل مطلع گردید و برای طراحی وب‌سایت خود با آگاهی کامل اقدام نمایید.
در ادامه برای آشنایی بیشتر به معرفی ‌هاست می‌پردازیم که یکی از فاکتورهای اصلی در طراحی سایت به حساب می‌آید.

هاست چیست؟

هاست (Host) به معنی میزبان است. به آدرس هر وب سایتی که وارد می‌شوید. یک سری داده‌های اطلاعات مانند، (تصاویر، ویدئو و متن) در اختیار شما قرار می‌دهد. این اطلاعات در فضای به نام ‌هاست ذخیره می‌شود. هاست‌ها بخشی از حافظ یک سرور (server) هستند.

سرور چیست؟

سرور همانند به رایانه عمل می‌کند که علاوه اینکه حافظ (ram)، فضای ذخیره‌سازی (hard) و پردازنده (cpu) دارد. لازم است همیشه روشن و به اینترنت متصل باشد. چون سایت‌ها باید به صورت 24 ساعت بر روی فضای اینترنتی در دسترس باشند. سرورها ممکن است در کشورهای مختلفی از جهان قرار داشته باشند.

انواع‌ هاست از نظر دسترسی به سرور

1- هاست اختصاصی

این نوع که اغلب از سرور تنها برای یک وب‌سایت استفاده می‌شود. این نوع‌ میزبان برای وب‌سایت‌های بزرگ و با ترافیک بالا مناسب است. این سرورها به علت هزینهٔ بالا از نظر اقتصادی به‌صرفه نیستند.

2- هاست اشتراکی

در این نوع ‌میزبان، حافظه سرور بین چند سایت تقسیم می‌شود و وب‌سایت مختلف روی یک سرور مشترک قرار دارند. این نوع‌ هاست برای وب‌سایت‌های کوچک و با ترافیک کم مناسب است. اکثر سایت‌های اینترنتی از این نوع میزبان استفاده می‌کنند.

3- هاست مجازی

این نوع‌ مابین‌ هاست اختصاصی و اشتراکی قرار دارد. یعنی یک سرو از طریق نرم‌افزارهای مجازی به چند سرور مجاز تقسیم می‌شود که به‌صورت انحصاری در اختیار مشتریان قرار می‌گیرد. نسبت به هاست‌های اشتراکی استقلال بیشتری دارد. هاست مجازی برای وب‌سایت‌هایی با ترافیک متوسط و نیاز به منابع بیشتر از هاست اشتراکی مناسب است.

4- هاست ابری

یکی از جدیدترین تکنولوژی‌های میزبانی وب است که به کاربران این امکان را می‌دهد تا از منابع محاسباتی مجازی استفاده کنند. در هاست ابری، به جای اینکه اطلاعات روی یک سرور باشند، روی چندین سرور قرار می‌گیرند.  به طور مثال اگر یکی از سرورها به صورت موقت قطع شود با توجه به اینکه اطلاعات سایت شما روی سرورها دیگر هم وجود دارد سایت‌تان دچار مشکل خاصی نمی‌شود. همچنین، در هاست ابری، می‌توانید منابع مورد نیاز خود را به‌راحتی افزایش دهید و همچنین از امکاناتی مانند پشتیبانی از بارگذاری متوازن و امنیت بالا بهره‌مند شوید.

هاست ابری

انواع‌ هاست از نظر سیستم عامل

1-هاست لینوکس

هاست لینوکس از زبان‌های برنامه‌نویسی PHP پشتیبانی می‌کند. و برای نصب و راه‌اندازی سایت‌های وردپرس استفاده می‌شوند. البته برخی از شرکت‌های فروش ‌هاست برای راه‌اندازی وب سایت با قالب وردپرس هاست مخصوص وردپرسی موجود کرده‌اند. تفاوت‌ هاست های وردپرسی با لینکوس در در پیکربندی یا کانفیگ سرور است. به عبارت دیگر هاست وردپرسی برای قالب ورد پرس بهینه‌سازی شده است. در این‌ میزبان آپشن‌های مانند به‌روزرسانی خودکار، نصب قالب‌ها و یا افزونه‌های خاص، سریع‌تر نصب با یک کلیک قابل‌مشاهده است. البته قیمت ‌هاست‌های وردپرسی نسبت به لینوکس کمی بالاتر است. هاست‌های لینوکس پنل‌های مدیریتی دایرکت ادمین و سی پنل اداره می‌شوند

2-هاست ویندوز

 هاست ویندوز از زبان‌های برنامه‌نویسی ASP و ASP. NET پشتیبانی می‌کند. این سرور دارای سیستم عامل ویندوز می‌باشد. و از پایگاه داده یا دیتابیس MySql مدیریت می‌شود.

3- هاست پایتون:

این هاست که از زبان برنامه‌نویسی Pythonپشتیبانی می‌کند.  و از ویژگی آن استفاده از برنامه اختصاصی و سرعت و عمکلرد اجرای بالای سایت اشاره کرد .بیشتر برای کسب وکارهای بزرگی که بازدید بالایی دارند مناسب است. اما از لحاظ هزینه طراحی و توسعه مقرون به صرفه نیست.

هاست پایتون

دو سوالی که معمولاً درباره هاست زیاد پرسیده می‌شود را در ایجا پاسخ بدهیم

آیا می‌توان از سیستم شخصی به عنوان‌ هاست استفاده کرد؟

این کار شدنی است اما عقلانی نیست به علت اینکه شما باید 24 ساعت به اینترنت متصل و سیستم شما روشن باشد. و همیشه باید در حال چک کردن رایانه خود باشید که با قطع شدن برق یا نت و وب‌سایت شما از مدار خارج نشود. و از طرف هزینه‌های نگهداری سیستم، برق، اینترنت نسبت به اجاره آن به‌صرفه نیست.

آیا هاست رایگان وجود دارد و مناسب طراحی سایت هستند؟

در جواب سؤال اول بله برخی شرکت‌های هاست رایگان ارائه می‌دهند که بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد هدف آن‌ها جذب مشتری است و محدودیت‌های در انتخاب نام دامنه، پنهای باند، فضای ذخیره‌سازی دارد .امنیت این‌ میزبان قابل تضمین نیست برای همین اگر دنبال فعالیت حرفه‌ای هستید و برای بلندمدت برنامه‌ریزی می‌کنید به هیج عنوان بروی‌ هاست رایگان حساب باز نکنید. در کل استفاده از هاست رایگان فقط برای افراد مبتدی، پروژه‌های ساده و تست برای برنامه‌نویسان توصیه می‌شود.

ویژگی هاست خوب (پهنای باند، سرعت، امنیت)

ویژگی‌های یک ‌هاست خوب چیست؟

  • پایداری: یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک ‌میزبان خوب ثبات و در دسترس بودن آن است قطعی کمتر و رفع مشکل قطعی در کمترین زمان در انتخاب‌ هاست بسیار اهمیت دارد.
  • سرعت:  سرعت بالای هاست یکی دیگر از معیارهای انتخاب است و کمک می‌کند تا کاربران بتوانند به راحتی با سایت شما تعامل برقرار کنند. از سال 2013 با به‌روزرسانی الگوریتم‌ پنگوئن سرعت سایت یکی از گزینه‌های پراهمیت برای سئو سایت شد.
  • امنیت: امنیت بالای میزبان سایت شما را از حملات مخرب مانند هک شدن محافظت می‌کند. یکی از گزینه‌های هم برای الگوریتم‌های گوگل مهم است و هم امنیت سایت را حمایت می‌کند گواهینامه SSL است. برخی از شرکت‌های هاست این به صورت رایگان این گواهینامه را برای سایت شما لحاظ می‌کنند.
  • پشتیبانی:  هاست باید دارای پشتیبانی قوی باشد تا در صورت بروز مشکلات، به شما کمک کند. همچنین مناسب با زبان برنامه‌نویسی مورد نظر شما باشد. و به صورت مرتب از اطلاعات سایت شما بکاپ گیری Back up داشته باشد تا در صورت نیاز بتوانیم از آن استفاده کنیم.
  • قیمت مناسب: یکی از گزینه‌های مهم انتخاب قیمت مناسب با توجه به بودجه شماست .
  • فضای ذخیره‌سازی: فضای میزبان به عواملی مانند میزان حجم موردنیاز شما و مقدار هزینه که شما برای‌ هاست می‌کنید بستگی دارد. معمولاً از1GBتا 20GB به شما ارائه می‌شود.
  • قابلیت ارتقا: این را در نظر داشته باشید که در آینده احتمالاً نیاز به گسترش سایت خود دارید. هاستی که خرید می‌کنید باید قابلیت ارتقا داشته باشد تا در صورت نیاز بستری قوی‌تر برای شما فراهم کند.
  • کنترل پنل: پنل تحت وب که با دسترسی و رمز شخصی به شما کمک می‌کند تا هاست خود را مدیریت کنید و اطلاعاتی مانند مشاهده میزان حجم مصرفی، حجم باقی‌مانده، میزان مصرف پهنای باند، مدیریت مراکز داده، افزودن دامنه، نصبت مدیریت محتوا و ….. در اختیار شما قرار می‌گیرد. محبوب‌ترین سیستم مدیریت ‌هاست سی پنل است.
  • پهنای باند: پهنای باند سایت به عواملی مانند حجم اطلاعات و میزان بازدید از سایت و ترافیک آن بستگی دارد در صورتی که سایت شما داری محتوای تصویری و ویدئوی است و احتمال بازدید و دانلود از آن زیاد است شما نیاز به پهنای باندبالایی دارید.

در پایان:

همان‌گونه که بیان شدن انتخاب یک ‌هاست خوب پشتیبان آینده سایت شماست. اینکه سایت شما از نظر امینت، سرعت، پهنای باند پشتیبانی و به‌روزرسانی دچار آسیب نشود بخش عمده آن در قدم اول و انتخاب‌ هاست مناسب خلاصه می‌شود. آژانس دیجیتال مارکتینگ پینار با سابقه فعالیت در زمینه طراحی سایت آماده همکاری و مشاوره با شما را دارد.

منابع:

1- سایت ویکی پدیا
2- سایت ایران سرور
3-سایت ویرگول

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا