اگر بهتازگی از طریقهای فضای مجازی مانند وب یا شبکههای اجتماعی در تلاش برای نمایش خدمات خود هستید. سئو عبارتی است که این روزها بسیار شنیدهاید. در واقع سئو یکی از ضروریترین و مهمترین شاخهٔ دیجیتال مارکتینگ است. و بر اساس آن مخاطب را در جستجو خدمات خود یاری و در میان رقبا تجاری امتیاز خودرا بالا میبرید.
سئو چیست
سئو (SEO) این کلمه اختصاری از عبارت انگلیسی (Search Engine optimization) که معادل فارسی آن عبارت” بهینهسازی موتور جستجو” است. در واقع مجموعه از راه کارهای که باعث بالاتر رفتن رتبه سایت شما در لیست نتایج جستجو گوگل را سئو میگویند. این امر باعث رشد بازدید سایت و بالا رفتن آمار ترافیک آن است.
سئو یکی از شاخهها اصلی دیجیتال مارکتینگ است که اگر در فضای اینترنت فعالیت داشته باشید، ناگزیر هستید برای یادگیری آن وقت بگذارید.
انواع مختلف سئو
1- سئو داخلی سایت
سئو داخلی سایت یا (On-Site SEO) & (On-Page SEO): اصلیترین بخش سئو به حساب میآید. شامل موارد مختلفی مثل محتوا، کد نویسی، پیادهسازی فنی، ساختار و نمای سایت میشود. هر سایت با استفاده از این موارد تلاش دارد نتایج کار در طراحی سایت و تولید محتوا برای موتورهای جستجو بهینهسازی کند. این فرآیند همان سئو داخلی است. ارتقاء سئو سایت فقط به رتبه گرفتن نیست بلکه به دیجیتال مارکتینگ موفق هم منجر میشود. سئو داخلی را میتوان به دو دسته تقسیمبندی کنیم:
– سئو تکنیکال یا سئو فنی:
در سئو تکنیکال تلاش میشود اشتباهات برنامهنویسی برطرف شود. با رعایت نکات فنی در سایت از الگوریتمهای گوگل عبور و امتیاز مثبت دریافت کنید. تا کاربر بهراحتی بتواند به آنچه نیاز دارد دسترسی داشته باشد. طراحی سایت مطلوب، دسترسی سریع به مطالب در جذب کاربران تأثیر به سزایی دارد.
– سئو محتوایی:
وقتی بر روی سئو محتوا سایت کار شود. ترافیک سایت نیز بالا می رود و در نتیجه سایت شما از گوگل امتیاز دریافت میکند. ما با تولید محتوای کاربردی علاوه بر اینکه رضایت کاربران را در پی دارد به سایت نیز کمک میکند تا در گوگل همرتبه خوبی بگیرد. استفاده از کلمات کلیدی، محتوای خوانا، تصویرهای مرتبط، لینکهای داخلی و خارجی، تگهای عنوان، تگهای تیتر و … به جلب توجه موتور جستجوی گوگل نسبت به محتوا سایت میشود.
2- سئو خارجی سایت (Off-page SEO)
این روش تمرکز به فعالیتهای خارج از وبسایت دارد تا جایگاه و رتبه خود را در نتایج گوگل بهتر کند. منظور از بیرون سایت یعنی سایتهای دیگر و شبکههای اجتماعی است. زمانی که لینک یکی از صفحات سایت شما در سایر سایتها قرار بگیرد. از نظر گوگل صفحه شما ارزشمند محسوب میشود.
از جمله راه کارهای که میتوان برای پیشبرد سئو خارجی استفاده کرد عبارتند از
1- سایتهای شبکههای اجتماعی
چهار شبکه اجتماعی که بیشتر تأثیر را در سئو خارجی دارند فیسبوک، توییتر، لینک دین و گوگل پلاس است. هر ورودی که از این شبکههای اجتماعی شما داشته باشید، امتیاز بالایی در گوگل دارد. بهتر است که در این شبکهها عضو شوید و فعالیت کنید. شبکههای اجتماعی بهترین و ارزانترین منبع تبلیغات آنلاین میباشند.
2-تولید محتوا
با تولید محتوای جدید و بهروز شما کمک میکند تا موتورهای جستجوگر سایت شما بهروزرسانی کند. این نکته را در نظر داشته باشید که هرچه محتوا جدیدتر باشد، شما از رتبه و اعتبار بالاتری نزد گوگل برخوردار خواهید بود.
3- بازاریابی محتوا
در بازاریابی محتوا با نوشتن نظر خود به همراه لینک اصلی سایت در بلاگهای میتوانید کمک کند تا در موتورهای جستجو مورد سنجش قرار گیرد و باعث افزایش رتبه سایت شما گردد.
4- بازاریابی فروم و انجمنها
فروم آنلاینی که مرتبط با کسب و کار شما هستند را پیدا کنید و در آنها فعالیت کنید. به سؤالات پاسخ دهید. و در اظهار نظرها مشارکت داشته باشید.
5- ثبت نام در موتورهای جستجو
اگر میخواهید که سایت شما سریعتر توسط موتورهای جستجو ایندکس شود، بهتر است که خودتان دستی این کار را انجام دهیم. ثبت نام در موتورهای جستجو مانند گوگل، یاهو یکی از تکنیکهای سئو خارجی محسوب میشود.
6- بوکمارک کردن
آخرین پست و صفحات خود را در سایتهای بوکمارک مانند ردیت و غیره قرار دهید. موتورهای جستجو به این نوع سایتها علاقه بسیاری دارند. و امتیاز ویژهای هر لینکها و مطلبی که داخل این سایتها میدهد.
7- لینک طعمه
لینک سایتهای که برای تولید محتوای خود از آنها استفاده میکنید را ذکر کنید. تا وقتی شما منبع اصلی را معرفی کنید، این کار باعث افزایش محبوبیت سایت شما بین دیگران میگردد.
8- به اشتراکگذاری عکس
اگر سایت شما بصری است میتوانید عکسهای خود را در وبسایتهای دیگر مانند فلیکر، پیکاسا و غیره به اشتراک بگذارید. با این روش بقیه افراد میتوانند عکسهای شما را مشاهده کنند و زیر آنها کامنت بگذارند و با لینکی که شما قرار دادید، وارد سایت شما شوند. همچنین از اپلیکشنهای مانند اینستاگرام، تلگرام نیز میتوانید استفاده کنید.
9- بازاریابی ویدئو
سایتهایی وجود دارند که شما میتوانید ویدئوهای مربوط خدمات خود را در آن قرار دهید مانند آپارات و یوتیوب. همچنین شما میتوانید لینک صفحه مربوط به ویدئو خود را در آن قرار دهید.
10- لیست محلی
سایتهایی وجود دارند که میتوانند به رشد کسب وکار شما به صورت محلی کمک بسیاری کنند. برای مثال سایتهای رایگان هستند که میتوانند کمک بسیار به شما در کسب وکار کنند. در این سایت میتوانید براساس موقعیت شهری خود، کسب وکار خود را جستجو کرده و پیدا کنید.
همچنین در بهروزرسانی جدید، نقشه گوگل نزدیکترین کسب و کارها را براساس موقعیت جستجوکننده نشان میدهد. پس بهتر است که کسب وکار خود را در نقشه گوگل ثبت کنید.
11- شبکههای فروش آنلاین
برای افزایش سئو و فروش محصولات خود میتوانید از شبکههای و سایتهای فروش آنلاین کمک بگیرید. برای مثال سایتهایی سایت دیجی آنلاین یا میهن مارکت که میتوانید لینکهای مستقیم سایت خود قرار دهید. این بک لینکها به سایت شما کمک میکند.
12. پاسخ به سؤالات
پاسخ به سؤالات مخاطبین سایت، این تکنیک مانند شرکت در نظرآزماییها است. شما میتوانید در آنجا سؤال بپرسید یا پاسخ سؤالی را بدهید. هر چه سؤالات شما یا پاسختان تخصصیتر باشد، محبوبیت شما بیشتر میشود
در پایان
ما در این مقاله تلاش کردیم تا شما مخاطب عزیز را مختصری با مفهوم سئو آشنا کنیم. با توجه به جایگاه سئو که در بالا عنوان شد. امروز سایت ها با درک این مطلب تلاش خود رابرای ورود محتوایی تخصصی افزایش دادهاند. به همین دلیل الگوریتمهای گوگل نیز تغییر کرده تا ارزش محتوا و بهینهسازی نوشتار چند برابر شود.
به همین دلیل اگر توانایی سئو تخصصی برای سایت خود را ندارید بهتر است از در این مورد از وبلاگنویسها و متخصصین سئو استفاده کنید. آژانس تبلیغاتی دیجیتال مارکتینگ پینار متخصص در بازاریایی دیجیتالی، سعی دارد با استفاده از کادر مجرب به شما کمک کند تا به اهداف خود در این زمینه برسید.