طراحی سایت اصفهان | سئو | مدیریت شبکه های اجتماعی | تولید محتوا | طراحی لوگو | طراحی گرافیک

برندسازی در اصفهان

برند سازی یا ساخت نشان تجاری

فهرست مطالب

یکی از ابزارها برای رشد و افزایش فروش داشتن برند برای کسب و کاری تجاری است. برندسازی قبل از شروع هر تجارتی برای ایجاد ماهیت اجتماعی آن لازم است. ازجمله روش‌های معرفی برند و ایجاد محبوبیت در بین کاربران استفاده از دیجیتال مارکتینگ هست؛ که در حال حاضر از مهم‌ترین روش‌های معرفی به‌حساب می‌آید.

برند چیست؟

بِرَند (Brand)

مارک (به فرانسوی: Marque)، نشان تجاری هرگونه نام، عبارت، طرح یا نماد که خدمات یا محصولی خاصی معرفی کند. و به‌وسیلهٔ آن از دیگر محصولات و خدمات مشابه متمایز گردد. برند می‌گویند.
در فارسی واژهٔ مارک یا برند معمولاً برای اشاره به محصول یا خدمتی به کار می‌رود که ارزش اعتباری و اجتماعی بالایی داشته باشد. به بیان دیگر «برند» دارای ماهیت اجتماعی است و برندهای قدرتمند آن‌هایی هستند که افراد نسبت به آن‌ها حس مالکیت دارند.

برندسازی (Branding)

فرایندی که به یک شرکت، محصول یا یک کسب و کار خاص معنا و هویت می‌بخشد. برندباید به‌گونه‌ای باشد که افراد با اولین مشاهده متوجه کسب و کار شما شوند.
با ارزش‌ترین دارایی هر شرکتی برند آن است. این برندسازی تا جایی پیش می‌رود که کالا و محصول از برند آن جدا نبوده و باهم یکی می‌شوند.

اهمیت برندسازی:

ساخت برند چیزی است که کسب و کار شما برای عبور از مراحل سخت به کمک آن نیاز دارد. درواقع توجه مخاطب را به شما جلب و آن را به مشتری وفادار تبدیل می‌کنند. ابزاری است که مخاطبان به‌وسیله آن برند شما تبلیغ می‌کند؛ و با آن در میان رقبا شاخص می‌شوید.

مراحل برندسازی

ساخت برند زمان بر است. شاید لازم باشد سال‌ها برای آن وقت و هزینه صرف کنید. اما در هر نقطه از مسیر که باشید یک اشتباه کوچک می‌تواند تمام آنچه را که ساخته‌اید، خراب کند. و برای همیشه حمایت و جایگاه خود را در بین مردم از دست دهید. برای جلوگیری از این پیش آمد، باید قدم‌های ابتدایی مراحل برندسازی را به‌درستی بردارید. به همین خاطر، اجازه دهید به سراغ معرفی مراحل برندسازی برویم:

مراحل برندسازی

1- تعیین هدف

هدف خود به دو دسته کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم می‌شوند و قطعاً در برندسازی ابتدا اهداف بلند مدت در نظر است. «رساند کسب و کار خود به بالاترین رتبه در میان رقبا» اما برای این هدف نهایی نیاز است تا ابتدا به‌صورت پلکانی آن را هدف‌های کوچکی تقسیم کنیم.
اهداف کوتاه مدت: ” اهدافی هستند که فرد در آینده‌ای نزدیک، مثلاً کمتر از یک سال به آن‌ها خواهد رسید. این اهداف اغلب، گام‌هایی در مسیر دستیابی به اهداف بلندمدت محسوب می‌شوند. این نوع اهداف را نیز اهداف توانمندساز نیز می‌نامند. چون وقتی این اهداف برآورد شد، در آن زمان شما می‌توانید تا به هدف بزرگ‌تری برسید.”
اهداف بلند مدت: برنامه‌هایی را در بر می‌گیرند که برای آینده‌تان (ظرف ۱ سال یا بیشتر) در نظر دارید. برای مثال اگر هدف نهایی شما مدرک دکترا باشد؛ این هدف بلند مدت شما به‌حساب می‌آید. قبولی در آزمون کنکور عبور از مراحل مانند لیسانس، ارشد و دوره دکترا اهداف کوتاه مدت شما به‌حساب می‌آیند.

2- مخاطب هدف

هیچ کسب‌وکاری نمی‌تواند رضایت تمام افراد جامعه را جلب کند و یا تمام یا مردم را مشتریان خود بداند. بنابراین باید بخشی از بازار را انتخاب کند که دارای ویژگی‌های مشترک خاصی با خدمات آن‌هاست. ممکن است متعلق به یک تجارت یا صنعت خاص باشند، در یک گروه سنی خاص قرار بگیرند. به عنوان مثال، اگر لاستیک تولید کنید، مخاطبان هدفتان خودروسازان، خرده‌فروشان اتومبیل و مکانیک خواهند بود. حتی با شناسایی مخاطبان هدف نیز باید تبلیغات را متمرکز کنید تا بتوانید افراد بیشتری را جذب کنید. باید مخاطبان خود را درک کنید، اینکه به چه چیزهایی اهمیت می‌دهند، ارزش‌ها، علایق، نکات منفی و … مخاطب خود را بررسی کنید. وقتی به‌خوبی مخاطب خود را بشناسید، باعث وفاداری بیشتر مخاطب و تبدیل کاربر به مشتری می‌شود.
استفاده از سلیقهٔ مخاطب هدف شما را محدود نمی‌کند، بلکه بازاریابی شما را متمرکز می‌کند. تا بتوانید برای جذب افرادی که به احتمال زیاد محصول یا خدمات شما را انتخاب می‌کنند، زمان و هزینه بیش‌تری را سرمایه‌گذاری کنید.

3- شناخت رقبا

تجزیه و تحلیل رقبا یکی از جنبه‌های مهم هر برندسازی است. آگاهی نسبت به رتبه خود در میان رقبا در شناخت نقاط قوت و ضعف شما کمک می‌کند. تا برای ارتقاء جایگاه خود برنامه‌ریزی و تلاش کنید. در واقع. وجه تمایز برند شما می‌تواند جنبه یا ویژگی منحصر به فرد یا مزیت خاصی باشد که محصول یا خدمات شما برای بازار به ارمغان می‌آورد و شما را از رقبای خود متمایز می‌کند. هرچه وجه تمایز بیشتری داشته باشید، مزیت رقابتی شما بهتر خواهد بود.

4- تعریف برند

برای ایجاد یک برند موفق، بیش از مجموعه‌ای از عناصر جذاب مانند رنگ، فونت و لحن صدا نیاز دارید. یکی از اصول کلیدی برندسازی این است که ابتدا یک تعریف کاملاً محکم برای برند خود ایجاد کنید.
تعریف برندتان به شما کمک می‌کند تا در سطح شخصی‌تری با مخاطبان هدف خود ارتباط برقرار کنید. در گام بعدی می‌توانید هدف عمیق‌تر برند خود را با القای ارزش‌ها، شخصیت و هویت خود به مخاطبان منتقل کنید.
در تعریف برند باید چهار نکته را رعایت کنید:
1-هدف همان‌طور که سایمون سینک می‌گوید: «مردم کاری را که شما انجام می‌دهید نمی‌خرند. آن‌ها این‌که چرا این کار را می‌کنید را می‌خرند»
2- ارزش‌ها هسته برند شما هستند چیزی که برای آن ایستاده‌اید
3- شخصیت برند: باید شخصیتی برای برند ایجاد شود که مخاطب با آن ارتباط برقرار کند
4-موقعیت‌شناسی: اعتقاد شما به چیزی است که برای مشتریان شما به همان اندازه مهم است
برندهای مختلف شرکت‌های لبنیات را در نظر داشته باشید. آن‌ها محصولی یکسان دارند؛ اما هر یک بر قسمت متفاوتی از جامعه تمرکز کرده‌اند:
رامک با شعار «دوست بزرگ و کوچک» که در آن تلاش می‌کند تا نیاز تمام گروه‌های سنی را برآورده کند.
دامداران با شعار «از بامدادان تا شامگاهان با دامداران» به سراغ مصرف‌کنندگانی می‌رود که تنوع محصولات لبنیات برایشان مهم است.
پگاه هم می‌گوید: «طعم خوش سلامتی» و روی سخنش کاربرانی هستند که سلامت محصول برایشان در اولویت قرار دارد.

5- هویت بصری

مخاطب هدف، چیزهای مانند تصویر محصولات، اینفوگرافیک‌ها، لوگو و چیدمان و طراحی سایت شما را می‌بیند. این تصویرها که در ذهن مخاطب شکل می‌گیرد به متمایز کردن برند شما از رقبا کمک می‌کند.
در این مرحله، با طراحی بخش‌های زیر، چهرهٔ ظاهری هویت خود را می‌سازید:
لوگو : لوگو لنگر برند شماست. لوگو باید باشخصیت و ارزش‌های برند آمیخته باشد..
گرافیک: شامل نمادها، انیمیشن‌ها و تصاویر و یا هر چیز دیگری که برای تبلیغ برند شما طراحی شده است.
تایپوگرافی به سبک و شکل متنی که در برند شما استفاده می‌شود.
پالت رنگ: از یک طرح رنگی برای شناسایی برند خود استفاده کنید تا توجه کاربران را به خود جلب کند.
تصویرسازی: فقط از تصویرهای که نماینگر شخصیت برند شماست استفاده کنید
این عناصر در تمام بخش‌های کسب‌وکار مانند سایت، صفحات اجتماعی، تبلیغات آنلاین و ویدئوها و… باید به کار بروند.


6- راهبردهای استراتژی برند

پس از ساخت برند رعایت یک سری راهبردها در تمایز برند شما کمک می‌کند. رویکردهای که در جذب مشتری بیشتر شما را راهنمایی می‌کند.

  • سازگار بودن: ثابت بودن پیام یا شعار تبلیغاتی در تمام کانال‌های بازاریابی، برند شما را تقویت می‌کند.
  • بهینه‌سازی سایت: سایت خود را با استفاده از طراحی کاربرپسند، محتوای جذاب و استفاده از تکنیک‌های سئو بهینه‌سازی کنید. این کار در بالا رفتن رتبه جستجو و سرعت بارگذاری وب‌سایت شما کمک می‌کند.
  • استفاده از شبکه‌های اجتماعی: این شبکه‌ها به شما کمک می‌کند تا در فضای دوستانه و صمیمی با مخاطب خود در ارتباط باشید. و در آن با ایجاد لینک‌ها هدایت‌کننده ترافیک سایت خود را بالا ببرید.

7- برند خود را ممیزی کنید

ممیزی برند شما را تجزیه و تحلیل می‌کند و نتایج آن به شما می‌گوید که برند شما چقدر در بازار کارآمد است. در ممیزی باید نقاط قوت و ضعف خود را مشخص کنید. تا متوجه این‌که آیا در مسیر اهداف خود قرارد دارید یا خیر باشید. در ممیزی از روش‌های زیادی مانند نظرسنجی، میزان فروش می‌توان کمک گرفت. و با وب سایت‌های تجزیه و تحلیل شما مطمعن شوید که سئو تبلیغات شما به‌درستی کار می‌کند. هم‌چنین با استفاده از داده‌های اجتماعی اطلاعات بیشتری از مشتریان خود به‌دست می‌آورید.

برندسازی

8- ثابت بمانید

ثبات در برند یکی از نکات مهم است که باید آن توجه کرد. هر شرکت باید به مفاهیم و ویژگی‌های برند خود وفادار باشید و آن‌ها را مدام تغییر ندهد. این ناهماهنگی مشتریان را گیج می‌کند برای این کار بهتر است
1- دستورالعمل‌هایی در راستای فرایند برندسازی ایجاد و در بین. کارمندی توزیع کنید کارکنان باید در هنگام انجام وظایف خود از آن به‌عنوان مرجعی برای ارزیابی استفاده کنند.
2- نیروهای جدید را با مأموریت، چشم‌انداز و ارزش‌های مجموعه آشنا کنید.
3- لوگو و شعار خود را در تبلیغات تغییر ندهید.
ثبات باعث ایجاد اعتماد می‌شود و مصرف‌کنندگان باید قبل از خرید از یک برند به آن اعتماد کنند. زمانی که استراتژی بازاریابی شما با استفاده از صدا، تصاویر، پالت رنگ و در کل استفاده از یک سبک مشابه در همه پلتفرم‌ها، پیامی منسجم را ارائه می‌دهد. باعث شناخت مصرف‌کنندگان از برند شما می‌‌شود. این اعتماد را از طریق شناسایی مکرر ایجاد و به شما کمک می‌کند از رقبای خود متمایز شوید.

در پایان

در این مقاله تلاش شد تا شما را با مفهوم برندسازی و بیان استراتژی‌های مناسب برای ایجاد آن آگاه کنیم. امید است این مقاله مفید بوده باشد. در پایان آژانس دیجیتال مارکتینگ پینار با چندین سال سابقه در زمینه تبلیغات در فضای مجازی قادر است تا شما را در زمینه برندسازی در اصفهان یاری کند. ما با داشتن کادر متخصص در زمینه طراحی سایت، گرافیک، سئو و همچنین سابقه تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی قادر هستیم با شما همکاری کنیم.

منابع

1- سایت ویکی‌پدیا
2- سایت ویرگول

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید