طراحی سایت اصفهان | سئو | مدیریت شبکه های اجتماعی | تولید محتوا | طراحی لوگو | طراحی گرافیک

همه چیز درباره دیجیتال مارکتینگ

همه چیز درباره دیجیتال مارکتینگ|بازاریابی اینترنتی

فهرست مطالب

پیشرفت تکنولوژی بر شیوه زندگی انسان‌های این عصر تاثیر زیادی گذاشته است. این تغییرات به صورت، روزانه ملموس و قابل مشاهده است. یکی از عوامل موثر این تحولات ورود اینترنت به خانه‌ها و محل کسب و کارهاست.

با گسترش سایت‌ها و نرم افزارهای پیام‌رسان، بازاریابی سنتی در حال پوست اندازی است. در دهه اخیر خرید و فروش اینترنتی به سرعت جایگزین سبک‌ قدیم خرید حضوری می‌شود. این امر تحول شگرفی در ارائه خدمات و ایجاد بازار جدیدی به نام دیجیتال مارکتینگ داشته است.

اگر شما نیز مایل به کسب سود و موفقیت در این بازار هستید؛ لازمست تا با ابزارها و روش‌های جدید بازاریابی اینترنتی یا دیجیتال مارکتینگ آشنا شوید.

تعریف دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ (Digital marketing)معنی این عبارت به فارسی یعنی بازاریابی اینترنتی است. در تعریف این عبارت می‌توان گفت بازاریابی محصولات و خدمات با استفاده از اینترنت ، تلفن‌های همراه، سیستم‌های رایانهٔ  و دیگر امکانات دیجیتالی انجام می‌گیرد. و شامل استفاده از تاکتیک‌ها  و روش ها  برای ارتباط با مشتریانی است که بیشتر اوقات خود را در بستر آنلاین می‌گذرانند.

وظایف یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ شامل تحلیل داده‌ها، طراحی و اجرای استراتژی‌های بازاریابی، بهینه‌سازی محتوا، تحلیل رقبا و غیره است .

مزایای استفاده از دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکیتنگ این روزهای به دلیل دسترسی آسان ،  سهولت استفاده و افزایش فروش در بین کسب و کارها رواج زیادی پیدا کرده است. اما این موارد تنها فواید آن نیست در زیر به برخی مزایای کلیدی بازاریابی دیجیتال اشاره می کنیم.

1- بی‌وقفه

بازاریابی اینترنتی تبلیغات پیوسته و شبانه‌روزی است. بطور مثلا یک سایت فروش را در نظر داشته باشید مخاطب در هر ساعتی می تواند محصولات شما را مشاهد کند ویک قدم بالاتر در هر ساعتی آن را خریداری نماید.

2- فراگیر بودن

دیجیتال مارکتینگ فراتر از محدوده جغرافیایی است در نتیجه آمار و تعداد بیشتر از جامعه انسانی را در قالب مشتری دربر می‌گیرد. و صاحبین مشاغل این اجازه می دهد تابا امواج اینترنت مشتریانی از سراسر جهان را هدف خود قرار دهند

3- انعطاف‌پذیری

در این تبلیغات امکان ویرایش و بازبینی در هر زمان و به‌روزرسانی بدون تأخیر است. همچنین بازاریابی دیجیتال به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد تا در استراتژی‌های بازاریابی خود انعطاف‌پذیرتر باشند. آنها به راحتی می توانند رویکردهای مختلف را آزمایش کنند و کمپین های خود را بر اساس نتایج تنظیم کنند. این بدان معنی است که کسب و کارها می توانند تلاش های بازاریابی خود را بهینه کنند و به نتایج بهتری دست یابند

4- هزینه به‌صرفه

به لحاظ مالی از بسیاری از تبلیغات کم هزینه‌تر است. به عنوان مثال، تبلیغات رسانه های اجتماعی می تواند بسیار ارزان تر از تبلیغات چاپی یا تلویزیونی باشد. همچنین با  دسترسی خصوصی داوم و به روزرسانی آن در اختیار فرد است

5- کنترل و نظارت

با توجه به اختیار و تسلط بیشتر بر روی دیجیتال مارکیتنگ حفظ حریم خصوصی و اطلاعات کاربران آسان تر است. کنترل بیشتر به جلب اعتماد و اعتبار با مشتریان کمک می کند، و برای موفقیت طولانی مدت در بازاریابی دیجیتال ضروری است.

6- ارتباط بیشتر با مخاطب

در دیجیتال مارکتینگ فروشنده مستقیم با مشتری یا متقاضی خود در ارتباط است. از طریق کانال‌های مختلف مانند رسانه‌های اجتماعی، ایمیل و ربات‌های گفتگو با ایشان تعامل و سؤالات آن‌ها را پاسخ دهد.این ارتباط قوی با مشتری به کسب و کارها کمک می کند تا علاوه بر بالا برد کیفیت خدمات خود مخاطبین خود را به مشتریان وفادار تبدیل کند.

7- آمار واقعی

یکی از ابزارهای لازم در بازاریابی امروزه داشتن آمار دقیق و واقعی است. این گزینه در بازاریابی اینترنتی از ویژگی‌های آن به‌حساب می‌آید. تعداد بازدید‌کننده‌ها، تعداد افراد خریدار، درصد رشد و خروجی‌ها تماماً قابل بررسی است.

این بدان معناست که کسب‌وکارها می‌توانند معیارهایی مانند ترافیک وب‌سایت، نرخ کلیک و نرخ تبدیل را ردیابی کنند و بر اساس داده ها استراتژی های بعدی خود را پیاده سازی کنند.

ابزارهای مورد استفاده در دیجیتال مارکتینگ

در بازاریابی اینترنتی برای برندسازی و فروش محصول یا خدمات از ابزارها و روش‌های مختلفی استفاده می‌شود که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

1- بهینه‌سازی موتورهای جستجو (SEO)

سئو (Search Engine Optimization) مجموعه از چندین روش که باعث بهبودی محتوای سایت می‌شود. در واقع سئو سایت کمک به جستجوگر گوگل است. هرچه سئو سایت قوی‌تر باشد امکان اولویت بازدید سایت بیشتر است.

برای انجام سئو، باید به عوامل مختلفی از جمله ساختار و محتوای سایت، کلمات کلیدی، لینک‌های داخلی و خارجی، سرعت بارگذاری صفحات و… توجه شود.

2- بازاریابی محتوا (Content Marketing)

در بازاریابی محتوای تلاش می شود تا با تولید محتوای آموزشی و یا اطلاع‌رسانی در قالب فیلم، عکس، مقاله و… به مخاطب خود کمک کنند. هدف این بازاریابی آگاه‌سازی مخاطب و خواننده است تا بتواند تصمیم بهتری بگیرد.

مراحل بازاریابی محتوا شامل تعیین هدف، ترسیم پرسونای مخاطب و استراتژی، تولید محتوا، انتشار محتوا و تجزیه و تحلیل نتایج است برای جذب مخاطبان، محتوای تولید شده باید مفید، آموزنده و جذاب باشد و بهتر است به صورت منظم و مداوم انتشار یابد.

آژانس پینار با استفاده از ابزار و روش های مختلف سئو  صفحات شما را بهینه‌سازی و در نتایج اولیه جستجوی گوگل نمایش می‌دهد.

3- بازاریابی از طریق شبکه‌های اجتماعی (SMM)

SMMخلاصه عبارت(Social Media Marketing) است. این گونه از بازاریابی شامل مجموع تکنیک‌ها در شبکه‌های مختلف اجتماعی است. در این روش با تولید محتوا برای تحقق هدف فروش، برندسازی، افزایش ترافیک استفاده می‌کند. با محتوای خوب، ارتباط با مخاطب، بررسی و تحلیل محتوا و بازخوردهای تبلیغاتی خود در کانال‌ها و شبکه‌های اجتماعی تلاش می‌کند به اهداف خود برسد.

مهم‌ترین رسانه‌های اجتماعی که این روزها کاربرد زیادی دارند شامل فیس‌بوک، اینستاگرام، توییتر، لینکدین، یوتیوب و اسنپ‌چت هستند.

در ایران شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، یوتیوب و تلگرام مورد توجه کاربران قرار گرفته‌ است.

4- بازاریابی کلیکی یا پرداخت به ازای کلیک (PPC)

(Pay Per Click ) نوعی از تبلیغات آنلاین است . مزیت اصلی تبلیغات PPC این است که تبلیغ‌کنندگان تنها زمانی پرداخت می‌کنند که شخصی روی تبلیغ آن‌ها کلیک کند، و این یک راه مقرون‌به‌صرفه برای هدایت ترافیک به یک وب‌سایت است.

در این مدل، تبلیغ‌کنندگان برای کلمات کلیدی مرتبط با مخاطب هدف خود پیشنهاد می‌دهند و هزینه هر کلیک (CPC) بر اساس مبلغ پیشنهادی تعیین می‌شود.

تبلیغات PPC می توانند در صفحات نتایج موتورهای جستجو، پلتفرم های رسانه های اجتماعی و سایر وب سایت ها ظاهر شوند.

با این حال، برخی از معایب تبلیغات PPC نیز وجود دارد، مانند تقلب کلیک، که در آن شخصی به طور مکرر بر روی یک تبلیغ کلیک می کند تا هزینه های تبلیغ کننده را بدون هیچ قصدی برای درگیر شدن با تبلیغ افزایش دهد.

نمونه از این تبلیغات کلیکی می‌توان Google Ads اشاره کرد. گوگل با دریافت هزینه  بر اساس کلمات کلیدی مرتبط سایت شما را در ابتدای صفحات جستجو قرار می‌دهد. این روش به خاطر هزینه بالای دلار در ایران کارایی چندانی ندارد.

5- بازاریابی وابسته(Affiliate Marketing)

در بازاریابی وابسته سایت، کاربران فضای مجازی و وبلاگ ها به ازای فروش از طریق لینک های که در اختیار مخاطبین قرار می دهند پورسانت دریافت می کنند. این پورسانت می تواند درصدی از قیمت فروش یا مبلغ ثابتی باشد.

به علت عدم صرف هزینه برای تبلیغات یکی از راه های محبوب برای کسب و کارها در  رسیدن به مشریان جدید  و افزایش فروش است.

شرکت‌های وابسته محصولات یا خدمات را با استفاده از پیوند یا کد موجود در وب‌سایت، وبلاگ، رسانه‌های اجتماعی یا کانال‌های دیگر تبلیغ می‌کنند.

مشتریان بر روی لینک کلیک کرده یا از کد آن برای خرید محصول یا خدمات استفاده می کنند.

کسب و کار فروش های انجام شده را از طریق پیوند یا کد هر یک از شرکت های وابسته پیگیری می کند و برای هر فروش به آنها کمیسیون می پردازد. سه روش متداول بازاریابی وابسته عبارتند از پرداخت به ازای کلیک (PPC) که همانگونه که قبلا گفته شد خرید و فروش مد نظر نیست و تنها تعداد کلیک بر روی لینک مهم است . پرداخت به ازای سرنخ (PPL) شرکت وابسته به ازای هر سرنخ تولید شده، مانند پر کردن یک فرم یا ثبت نام برای آزمایش، کمیسیون دریافت می کند. و پرداخت به ازای فروش (PPS) که تنها به ازای فروش از طریق لینک و یا کد هزینه دریافت می کنند.

اگر چه این تبلیغات سود فراوانی دارد امابه نکاتی مانند انتخاب محصول برای تبلیغ و انتخاب مخاطبین مناسب برای ایجاد محتوا و تبلیغ در موفقیت آن بسیار موثر است.

6- بازاریابی همسان (Native Advertising)

نوع جدیدی از بازاریابی کلیکی که در آن هزینه‌ی پرداخت تبلیغات بر اساس کلیک است. تنها تفاوت آن با بازاریابی کلیکی این است که قالب تبلیغات با محتوای سایت یکسان است. این نوع تبلیغات بیشتر مورد استقبال کسب و کارهای قرار می‌گیرد که تمرکز برروی یک محصول یا خدمات خاصی دارند.

تبلیغات همسان یا بومی به برندها و کسب‌وکارها کمک می‌کند تا از طریق وب‌سایت‌های با کیفیت بالا، مخاطبان خود را با محتوای مرتبط و قانع‌کننده درگیر کنند و در آن  برای کاربرانی که به احتمال زیاد علاقه‌مند هستند، هدف قرار می‌گیرد.

با اینکه هزینه این تبلیغات نسبت به تبلیغات کلیکی بالاتر است اما راهی مقرون‌به‌صرفه برای معرفی برند های منحصر به فرد است و تجربه ثابت کرده از نظر عملکرد نتیجه بهتری داشته است.

7- بازاریابی خودکار (Automation Marketing)

بازاریابی که در آن نیروی انسانی کمترین فعالیت را دارد این بازاریابی توسط نرم افزار به صورت خودکار انجام می‌گیرد. مانند ارسال ایمیل یا پیامک‌های تبلیغاتی بازاریابی خودکار می‌تواند به کسب و کارها در صرفه جویی در زمان و هزینه، افزایش کارایی و به حداکثر رساندن درآمد کمک کند.

8- بازاریابی آنلاین (nline marketing)

در بازاریابی آنلاین ارتباط مستقیم با مخاطب مد‌نظر است. در اصل شیوه جدیدی از بازاریابی سنتی است که به صورت آنلاین کسب و کار و محصولات خود را تبلیغ می‌کنند. برای مثال سؤالات مشتریان از طریق چت یا پیامک پاسخ می‌دهند. و پخش زنده در شبکه‌های مجازی مانند اینستاگرام با مشتری خود تعامل دارند. این شیوه زمانی مفید است، که از سایر روش ها برای جدب مخاطب کمک گرفته باشید و در نهایت مخاطبی که به خدمات شما تمایل پیدا کرده است را از طریق ارتباط مسقتیم توجیه و به خرید ترغیب کنید.

9- بازاریابی درون‌گرا یا ربایشی (Inbound marketing)

هدف بازاریابی دورن‌‌گرا یافتن نیاز مشتری و پاسخ به آن است. بازاریابی محتوای بخشی از آن به حساب می‌آید. در این روش به علت تمرکز بر نیازهای مخاطب مشتری محور است. فلسفه اینباند می‌گوید:

در این روش با پشتیبانی مشتری و حمایت پس از خرید آن‌ها را به مشتری دائمی تبدیل می‌کند. بازاریابی ربایشی  تلاش می کند تا کاربران بالقوه به مخاطبان به الفعل تبدیل شوند . به عبارتی راهی است که شرکت های خدماتی و فروشگاهی با ایجاد اعتماد در کاربران روابط بلندمدت مدت و خریدهای پی در پی تقویت می کنند. سه مرحله جذب مخاطب، تعامل و رضایت در این روش وجود دارد که برای برقرای آن از ترکیب چندین روش بازاریابی مانند بازاریابی محتوا، بازاریابی ایمیلی، بازاریابی رسانه های اجتماعی و بازاریابی دیجیتال استفاده می شود

10- محتوای دارای پشتیبان (Sponsored Content)

این نوع تبلیغ به صورت غیر مستقیم است. شرکت یا برند از محصول یا خدماتی حمایت می کند و هزینه تولید آن را می‌پردازد اما در اصل تولید‌کننده آن محصول نیست. مانند اسپانسر فیلم‌های سینمایی

این محتوا می‌تواند اشکال مختلفی داشته باشد، مانند مقاله، فهرست، ویدیو، عکس، اینفوگرافیک، پست‌های رسانه‌های اجتماعی و موارد دیگر است. بیشترین تاثیر را دارد که جذاب و مرتبط با مخاطب هدف باشد.

محتوای پشتیان ابزاری همه کاره و قدرتمند برای استفاده برندها است. هنگامی که محتوای پشتیبان به طور موثر انجام شود، به شما کمک کند تا به مخاطبان جدید پیدا کنید و اعتماد آن ها را به دست آورید.

موبایل مارکتینگ|بازاریابی موبایل

11- بازاریابی موبایلی (Mobile Marketing)

ورود اینترنت به تلفن همراه و فناروی‌های جدید در آن باعث شده است تا افراد بیشتری به جمع کاربران فضای مجازی اضافه شود . حتی امروز افراد بیشتر از تلفن همراه خود به جای رایانه برای مرور صفحات اینترنت استفاده می کنند. طبق آمار 50 درصد ترافیک اینترنت در حال حاضر از دستگاه های تلفن همراه است. به همین علت استراتژی های بازاریابی موبایلی بسیار اهمیت داد و این نکته باعث شده است تا اغلب وب سایت های بهینه سازی محتوا برای نمایش در تلفن همراه را رعایت کنند.

انواع مختلفی از بازاریابی موبایلی وجود دارد، از جمله تبلیغات درون برنامه‌ای، پیام‌های کوتاه، اعلان‌های ،تبلیغات نمایشی موبایل، تبلیغات ویدیویی موبایل، تبلیغات رسانه‌های اجتماعی موبایل، و بازاریابی ایمیلی تلفن همراه. اشاره کرد. اما اینکه کدام یک از این روش ها برای بازاریابی خدمات شما مناسب است ارتباط مستقیمی  به خدمات شما،  مقررات دولتی، تفاوت بین دستگاه ها موبایل و موقعیت جغرافیایی کاربران دارد.

12- اینستاگرام مارکتینگ (Instagram Marketing)

یکی از شاخه‌های بازاریابی موبایلی است که با استفاده از شبکه اجتماعی اینستاگرام برای فعالیت‌های تجاری تبلیغات می‌کند. اینستاگرام فرصتی در اختیار برندهای تجاری می‌گذارد تا مستقیم با کاربران این شبکه اجتماعی ارتباط برقرار کند و از این طریق محصولات و خدمات خود را به ایشان معرفی می‌کند.

اما بازاریابی در اینستاگرام بدون استراتژی و برنامه منسجم موفق نخواهد بود شما برای افزایش فروش و ایجاد وفاداری در اینستاگرام باید نکات  مهمی مانند برنامه ریزی منسجم، تبعیت از الگوریتمهای اینتساگرام، سبک منحصر به فرد، تعامل با مخاطب، تولید محتوای مناسب را نظر داشته باشید.

شما می توانیدنمونه های فعالیت آژانس پینار را در فعالیت های مدیریت پیج های اینستاگرام مشاهده کنید. و از مشاوره  و راهنمایی از ما در بالا بردن کیفیت خدمات اینستاگرام خود استفاده.

مراحل کار در دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی اینترنتی:

دیجیتال مارکتینگ تنها انتخاب یک روش برای تبلیغات نیست معمولا با ترکیب چندین روش بالا ، برای بازاریابی استفاده می‌کند. برای موفق بودن در این بازار بهتر است مراحل زیر را در نظر بگیرید.

برنامه‌ریزی

قبل از اقدام برای هر کاری نیاز به برنامه‌ریزی وجود دارد و مسلماً بازاریابی اینترنتی از این امر مستثنا نیست نیاز اصلی برنامه‌ریزی جستجو است در این مرحله باید اهداف خود را بر اساس محصول یا خدمات خود و جامعه خریدار آن مشخص کنیم ابزار و امکانات خود را با توجه به بودجه تعیین کنیم و دسته‌بندی و زمان‌بندی برای پیش برد اهداف خود داشته باشیم.

جذب

برای جذب مخاطب از روش‌های تبلیغاتی که در بالا بیان شد با توجه به 1- زمینه فعالیت 2-بودجه موجود اجرا می‌شود.

خرید یا فعال‌سازی

اولین خدمت یا خرید مشتری شروع فعال‌سازی برای مخاطب است.

تبدیل

در این بخش تلاش می‌شود تا متقاضی را به عنوان مشتری ثابت باقی بماند. کیفیت مهم‌ترین گزینه برای وفادار ماندن مشتری است.

درگیرسازی

یکی از گزینه‌های مهم برای کیفیت بهتر، تعامل با مشتری است برنامه‌های crm و تکنیک‌های نظر‌سنجی گزینه مناسب برای تبدل اطلاعات است.

 در پایان

مخاطب عزیز اگر شما نیز برای محصول و ایده‌های خود و به دنبال پیدا کردن جایگاه بالا در میان رقبا هستید؛ مهم‌ترین هدف جلت توجه کاربران به کسب و کار شماست. انواع ابزار بازاریابی اینترنتی کمک شایانی به این هدف شما می‌کند. استفاده از خدمات آژانس دیجیتال مارکتینگ پینار این فرصت را برای شما فراهم می‌کند تا در هر زمینه‌ از بازاریابی اینترنتی مانند سئو، طراحی سایت، طراحی گرافیک، تدوین ویدئو، با شما همکاری کنیم.

منابع

1-سایت hubspot

2-سایت wikipedia

3- سایت yektanet

1 در مورد “همه چیز درباره دیجیتال مارکتینگ|بازاریابی اینترنتی”

  1. این روزا تمام فروشگاها تو اینستاگرام پیج دارند. و روز به روزم تعدادشون زیاد میشه مقاله مفید بود ممنون

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید